Carrière de Sprimont - Sprimont Blue : een duurzame blauwsteen die het milieu beschermt

développement durable

Steengroeve van Sprimont

développement durable

Belgische blauwe hardsteen

développement durable

  • Home
  • Steengroeven
  • Duurzame ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling

De winning van de SprimontBlue® past volledig in het kader van duurzame ontwikkeling. Als actor van economische ontwikkeling met eerbied voor de tradities kiest het bedrijf voor korte cycli, door elke klant de mogelijkheid te bieden bestellingen rechtstreeks op de exploitatiesite te komen kiezen en afhalen.

Eerbied voor de steen en zijn omgeving

Een echte “love story” tussen mens en natuur. De SprimontBlue® wordt gewonnen met een ondersnijmachine. Met deze techniek wordt de steen in de ader zelf uitgesneden zonder dat de steen en de omgeving van de steen worden beschadigd. Mijnschieten wordt vermeden om de kwaliteit van de steen te vrijwaren.

SprimontBlue, een duurzaam product

De SprimontBlue® is 100 % natuurlijk. Met zijn onschatbare eigenschappen verduurzaamt hij het architecturale erfgoed van gisteren en van vandaag. De lokaal gewonnen steen maakt deel uit van de familie edele bouwmaterialen.

Een lokale economische actor

50 mannen en vrouwen uit de streek beoefenen met passie een beroep met een unieke knowhow dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De vaardigheden en de expertise op het gebied van de winning, het bewerken en de afwerkingen worden rechtstreeks in contact met de steen verworven. In het bedrijf stomen de anciens de nieuwe generatie klaar.