Carrière de Sprimont - Non catégorisé

brocante

Steengroeve van Sprimont

brocante

Belgische blauwe hardsteen

brocante

Particulier

Op maat in functie van het project/vrijblijvende offerte.

Gevels

Breukstenen,  dekstenen latei, dorpel en buitenvensterbank, tegels

Binnen

Vloer, trap, keukenwerkblad, douchebak, gootsteen en vensterbank

In de tuin

Randsteen, meubilair, terras, plaveisel en brievenbus

Onderhoudsadviezen

Steen is een levend materiaal dat zijn hele leven blijft evolueren.

Binnen

Vloeren : Na de droogtijd die volgt op de plaatsing van de blauwe hardsteen (gedurende deze periode van 3 maanden mag u de vloer alleen met schoon water en een vochtige dweil schoonmaken), gaat u best als volgt te werk: maak de vloer alleen schoon met lauw water en wat neutrale zeep (vb. marseille- of lijnoliezeep) en spoel hem vervolgens af met schoon water. Spoel de vloer bij de eerste schoonmaakbeurten niet af, zodat hij verzadigd raakt.

Vensterbanken en werkbladen : veeg ze regelmatig schoon om kalksporen te vermijden.

Lauw water met wat zeep en een spons zijn hiervoor ideaal.

Gebruik geen ammoniak of azijn, zelfs niet verdund.
Verwijder azijnvlekken met schoon water en ga er daarna met doek met olijfolie over.

Buiten

Blauwe hardsteen vereist geen speciaal onderhoud.
De stenen afspuiten met een tuinslang volstaat. Gebruik, mocht het nodig zijn, een harde borstel. Verdund bleekwater gebruiken mag ook.

U mag een hogedrukreiniger gebruiken, maar zorg er dan voor dat u de kracht van de straal goed afstelt, om te vermijden dat u de voegen beschadigt.

Vermijd : stookolievlekken. Die krijgt u er niet uit

Vakman

De SprimontBlue® wordt uitgevoerd naar landen in West- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en de VS.

Woningen

Vloeren, trappen, buitengevelelementen, gootsteen, douche, vensterbank, zwembad, terras

Bedrijven

Kunstwerken

Platen

Technische informatie

«Petit granit - Belgische blauwe hardsteen, een blauwgrijze crinoïdekalksteen uit het Boven-Tournaisiaan (Onder-Carboon, Primair) die behoort tot categorie [nader te bepalen] overeenkomstig de indeling die rekening houdt met de bijzondere kenmerken van de structuur en het uitzicht zoals vastgesteld in Technische Voorlichting 220 van het WTCB (2002).

Het materiaal is afkomstig uit steengroeven die voor heel de vindplaats de technische goedkeuring met certificering van de BUtgb hebben gekregen. De afwerking en het uitzicht moeten conform de monsters zijn die de projectontwerper heeft gekregen; deze drie contractuele monsters moeten het doorsnee uitzicht vertonen en de twee uitersten vertegenwoordigen die in het kader van de opdracht zijn toegelaten.

Gelijkwaardigheid : Elk product of elke afwerking dat/die wordt voorgesteld en afwijkt van de beschrijving hiervoor, moet de gelijkstellingsprocedure ondergaan, die wordt beschreven in gids 100.2 die is uitgegeven door de dienst bouwkwaliteit van het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur, de huidige Federale Overheidsdienst Economie».

Verkrijgbare oppervlakte-uitvoeringen

Courante
bewerkingen
 Minimale diktesStandaarddiktes
bijzonderheden
MachinaalHandmatig
Gekliefd   5 cm 5 cm 8/10/15 cm
Gebouchardeerd ruw 3 cm 3 cm Handmatig 6 cm - 16/25 tanden
machinaal 5 cm
  fijn 3 cm 4 cm Handmatig 5 cm - 49 tanden
machinaal 3 cm
Gefrijnd   3 cm 3 cm 5 cm - machinaal 15 coups/dm
Handmatig 15/20/25 coups/dm
Courante
afwerkingen
   
Gezaagd   2 cm   1/5 cm
Geslepen   2 cm 2 cm 5 cm
Gezoet donker 2 cm   2 cm
  blauw 1 cm   2 cm
Gepolijst   1 cm   2 cm
Gevlamd   3 cm 3 cm  
Gezoet donker 2 cm 1 cm  
  blauw 1 cm 1 cm  
Oud gefrijnd ( machinaal)   3 cm 3 cm  

Showroom

De eerste SprimontBlue®-showroom op de site van de Steengroeve van Sprimont.

Dé gelegenheid om de Sprimontblue®-steen te komen bekijken in al zijn vormen. Binnentegels, bestratingstegels, badkamermeubilair, tafels of sierlampen: alle producten zijn er tentoongesteld. Ideaal om een keuze te maken uit de verschillende assortimenten blauwe hardsteen en de soorten bewerkingen. De tegels en bestratingen uit blauwe hardsteen zijn op de grond, op oppervlakken van 1 à 2 m2 gemetseld. U kunt er het meubilair aanraken en bekijken in concrete toepassingen binnen en buiten.

Adres:  
Carrières de Sprimont
Rue Joseph Potier, 13
4140 Sprimont
Openingstijden:  
Maandag tot en met vrijdag van 8u00 tot 16u30
Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen
Of na afspraak: 04/382.13.97

Tegels en bestratingen 

Meubilair 

 

Wettelijke vermeldingen

De gebruiker van de site erkent dat hij bekwaam is en over de middelen beschikt om te surfen en om deze site te gebruiken. Hij erkent bovendien dat hij heeft kennisgenomen van de wettelijke vermeldingen en verbindt zich ertoe deze in acht te nemen.

De volledige of gedeeltelijke reproductie of weergave van deze site door welk procedé dan ook, zonder de uitdrukkelijke toestemming van Carrières de Sprimont - SprimontBlue® is niet toegelaten en is een vervalsing die zal worden bestraft door de artikelen van het Wetboek Intellectuele Eigendom. De beelden op de site zijn auteursrechtelijk beschermd.

De volledige of gedeeltelijke reproductie of weergave van deze beelden, deze merken of deze logo’s vanaf de elementen op de site is niet toegelaten zonder de uitdrukkelijke toestemming van Carrières de Sprimont - SprimontBlue®.

Iedere inbreuk op deze aanbevelingen is een vervalsing die zal worden bestraft door de artikelen van het Wetboek Intellectuele Eigendom.

De hypertextlinks die in deze website zijn geïntegreerd en die verwijzen naar andere bronnen op het internet, meer bepaald naar de partners, zijn het voorwerp van een voorafgaande kennisgeving en/of toestemming.

Carrières de Sprimont - SprimontBlue® verbindt zich ertoe de hypertextlinks te verwijderen op het eerste verzoek van de bedrijven die eigenaar zijn van deze sites.

Om een fout, correctie of lacune te melden, kunt u een e-mail sturen naar volgend adres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sprimont Blue

SprimontBlue®, de koning van de Belgische blauwe hardsteen

In hartje regio Luik, in het zuiden van België, ligt een van de mooiste blauwehardsteengroeven verscholen die nog ontgonnen wordt.

De buitengewoon zuivere SprimontBlue® is een steen die de beste kenmerken van petit granit verenigt.

Het gesteente wordt met eerbied voor het milieu gewonnen. De steengroevewerkers wier vak nog van generatie op generatie wordt doorgegeven, kunnen bogen op eeuwenoude knowhow en geavanceerde technologieën.

Van de Fragnée-brug in Luik (1900) tot het nieuwe station Luik-Guillemins (2012) heeft de SprimontBlue® meer dan een eeuw lang bijgedragen tot de bouw van een uitzonderlijk architecturaal erfgoed.

De SprimontBlue® wordt uitgevoerd naar landen in West- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en de VS.